Lastbilar

Släpp inte ut onödigt mycket skadliga partiklar.

Om du kör din gräsklippare på vanlig bensin i 1 timme, så släpper den ut lika mycket förorenade partiklar som om du låter bilen stå på tomgång i 300 timmar. Använder du istället Aspen alkylatbensin så är motsvarande tomgångstid 3 timmar. Valet av bensin är lätt eller hur.

En självklarhet när du jobbar i trädgården

Aspen alkylatbensin ger renare avgaser med mindre rök, lukt och sot. Den håller din motor renare inuti, ökar livslängden på den och kan vara kvar i tanken över en vinter utan att tappa kraften. Aspen Alkylatbensinen är i stort sett fri från svavel, bensen och aromater och du kan använda Aspen 4 till alla trädgårdens redskap/fordon med fyrtakts-motorer som till exempel gräsklippare, snöslungor och jordfräsar.

Har ditt redskap en tvåtaktsmotor som t ex grästrimmers så skall du använda Aspen 2-taktsbensin med oljeinblandning.

Nu ryker motorsågen betydligt mindre

Vad är väl mer besvärande än att stå i ett rökmoln när man jobbar? Röken är dessutom hälsovådlig. Aspen alkylatbensin innehåller 99 % färre giftiga ämnen än vanlig bensin och luktar och ryker mycket mindre. De ämnen som är mest skadliga, som till exempel bensen och andra aromater är i stort sett borttagna. Det ger dig en betydligt renare och trevligare arbetsmiljö ute i skogen.

Nästa gång du använder din motorsåg, röj-såg eller annat bensindrivet arbetsredskap, var rädd om dig och låt hälsan komma först.

Aspen alkylatbensin är ett extra rent motorbränsle som i stort sett inte innehåller någon av de skadliga ämnena som bensen, aromater, polyaromater eller olifiner. Det ger dig en mycket renare och trevligare arbetsmiljö ute i skogen och du slipper jobba i ett giftigt rökmoln. Bensinångor och avgaser från Aspenbränsle är betydligt mindre hälsoskadliga än emissioner från vanlig handelsbensin.

Aspen 2 är praktiskt färdigblandad med 2% helsyntetisk Aspen 2-taktsolja och kan därmed användas direkt i alla motorsågar.

När du är rädd om fisklivet i din badvik

Visste du att i en äldre 2-takts utombordsmotor går ungefär 25 % av bränslet oförbränd rakt ut i vattnet? Aspen alkylatbensin är ett extra rent motorbränsle som i stort sett inte innehåller någon av ämnena svavel, bensen, aromater, polyaromater och olefiner som är skadliga för fisklivet. I vanlig bensin är det hela 300 gånger mer föroreningar som hamnar I vattnet än om du använder Aspen, vilket gör att du värnar fisklivet i din badvik om du tankar Aspen. Aspen alkylatbensin för båtmotorer finns att köpa i 5 och 25-litersdunkar.